Over ons - Muziekgroep Con Brio
15668
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15668,bridge-core-2.7.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-26.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Over Muziekgroep Con Brio

In september 1970 werd in Vessem een jongerenkoor opgericht om de missen muzikaal op te luisteren. De naam was eenvoudigweg Jongerenkoor Vessem. De maximum leeftijd werd steeds naar boven bijgesteld en na zo’n 25 jaar werd besloten tot een naamswijziging. Op 29 april 1996 werd het koor omgedoopt in Zanggroep Con Brio.

 

Con Brio: in de muziekwereld is dit een van de vele termen waarmee aangeduid wordt hoe een muziekstuk uitgevoerd moet worden. Con Brio geeft aan dat er met geestdrift of met animo gespeeld of gezongen dient te worden.

 

Aan enthousiasme ontbreekt het de leden van Con Brio niet: of het nu tijdens een mis in de kerk is, tijdens een uitvoering in een verzorgingshuis, op een korenfestival of bij een cultureel evenement.

 

Con Brio zingt een uiteenlopend repertoire. Songs uit diverse periodes uit de muziekgeschiedenis passeren de revue: van ABBA en Queen tot BZB en Jan Smit. Nederlandstalige liederen en songs in het Engels, Frans of Duits. Een uitgebreid kerstrepertoire of popmuziek: bij elke gelegenheid brengen wij passende liederen ten gehore. Wij zingen zo veel mogelijk drie- of vierstemmig.

 

Sinds januari 2016 zingen wij geen reguliere missen meer, maar wel op aanvraag huwelijksmissen, carnavalsmissen of andere bijzondere diensten of bij evenementen.

 

Marie-Jose Mijs is, na een korte onderbreking, gelukkig weer teruggekeerd als dirigente van ons koor. Haar kennis en enthousiasme werkt aanstekelijk voor de hele groep, die dus ook automatisch erg enthousiast worden.

De muzikale begeleiding bestaat uit: Jos Merckx (gitaar, keyboard), Eric de Laat (basgitaar), Rob Beumer (gitaar), Hans van Sambeeck (drums), Susan Geevers (keyboard).

 

Onze naam ” Zanggroep Con Brio”, zal zondag 29 oktober 2023, officieel worden omgedoopt naar ” Muziekgroep Con Brio” .